25 Aralık 2014 Perşembe

Kime Web Sitesi Yaptırmalısınız...

2000'li yıllarda bilişim dünyasının gelişmesiyle birlikte firmalar internet sitesi yaptırma yarışına girdiler. Bu talebi karşılayacak bilgi birikimine sahip eleman sayısı az olduğundan bütün firmalar bilgisayarcılarına danışmaya başladılar.bu istekleri karşılayacak profesyonel bilgi birikimleri olmamasına rahmen ek gelir elde etmek amacıyla bütün bilgisayarcılar web sitesi yapmaya başladı.



Bu girişimler firmalara bir takım olumsuz sonuçlar doğurmuştur;

Örneğin, firmanın kimliğini yansıtmayan bir web sitesi, nereye nereden ulaşacağınızı bulamadığınız bir menü sistemi, gereksiz kullanılan resimler ve animasyonlar yüzünden geç açılan sayfalar ve bilgisayar başında beklenen uzun süreler. Bunlar firmaya zarar veren sonuçlardan sadece bir kaçıdır.

Web sitesi bir firmanın sanal showroom’udur ve reklam mecrasıdır. Bu sorumluluğu , firmanızın geleceği için herhangi birine teslim edemezsiniz.

Bu aşamada karşımıza şöyle bir soru çıkıyor, web sitemi kime yaptırmalıyım?

Öncelikle web sitesi yaptırmayı düşündüğünüz firmayı incelemeniz çok önemlidir;
  • O güne kadar yaptığı işlerin neler olduğuna, 
  •  İstediğiniz zaman muhattap bulabileceğiniz bir firma olup olmadığı,
  • Kendi alanında tecrübeli bir firma olup olmadığına,
  • Referansların fazla olması işlerini iyi yaptıkları anlamına gelmez, önemli olan sizin isteklerinizi karşılayabilecek ve sizin sanal yüzünüzü istediğiniz tarzda yansıtabilecek olmasına dikkat etmelisiniz.