15 Ocak 2015 Perşembe

Çalışanlara Facebook at Work Geliyor!


Facebook, birkaç iş ortağı ile birlikte “Facebook at Work” ürününü test etmeye başladığını duyurdu. Bakalım Facebook'un test aşamasında olduğu bu yeni ürün bizlere neler sunuyor ?



Facebook, birkaç iş ortağı ile birlikte test etmeye başladığını duyurduğu Facebook at Work ile çalışanlar daha rahat bir şekilde Facebook kullanmalarını hedefliyor. Özellikle şirket içi yazışmalar, Facebook kullanılarak yapılabilecek.Facebook kullanırken vakit kaybını minimuma indiren ve zaman açısından verimi artıran Facebook at Work'ün getirilerine bir göz atalım.

Facebook at Work, çalışanların Haber Kaynağı, Gruplar, Mesajlar ve Etkinlikler gibi Facebook araçlarını iş ortamı içerisinde de etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaya odaklanıyor.


Şirket içerisinde kullanım için özel olarak tasarlanan “Facebook at Work” ile çalışanlar kişisel Facebook profillerinden ayrı bir şekilde, güvenlik ve gizlilik sunan bu ürün ile çalışma arkadaşları ile verimli bir şekilde iletişim kurabiliyorlar. Çalışanlar arasında paylaşılan bilgiler yalnızca söz konusu şirketin çalışanları tarafından görüntülenebiliyor. Yani kısaca profilinizin bir arka odası gibi.

Örneğin Facebook Messenger'da iş arkadaşınıza bir şey yazmak için girdiniz fakat gözünüze pek çok farklı şey takıldı. İşte bu noktada yeni düzenlemeler devreye giriyor. 

Şu anda Apple App Store ve Android App Store üzerinden Facebook’un seçtiği iş ortaklarına sunulan pilot ürünle ilgili çalışmalar önümüzdeki aylarda da devam edecek.